Comet.dk - Cancerforskning FC Prostata

Comet afleverede i 2015 App og web-administration på projekt "TrygFodbold" til UCSF under Rigshospitalet. Nu har mænd med Prostatacancer muligheden for at spille fodbold og samtidig være del af et stort forskningsprojekt.

yoyotestattendancefrontinjuryevaluationrstest

Seniorforsker Julie Midtgaard på Rigshospitalet ved Universitetshospitalernes Center for Sundhedsfaglig Forskning (UCSF) er godt tilfreds med de foreløbige resultater med fodbold som en del af behandlingen for prostatakræft - nu skal endnu flere have muligheden med en app og et website leveret af Comet.

For et par år siden startede man et begrænset forsøg hvor en gruppe af mænd med prostatakræft fik muligheden for at spille fodbold sammen og samtidig være en del af et forsøg som skulle måle resultaterne af fysisk udfoldelse på mænd i gruppen. 

Holdspillet viste sig at være et godt supplement til hospitalets antihormon-behandling, som blokerer for kroppens testosteronproduktion, og derved forhindrer at kræften spreder sig, men som også har en række bivirkninger. For eksempel fører behandlingen til lavere muskelkapacitet, overvægt, dårlig kondition og en øget risiko for type 2-diabetes. Bivirkningerne kunne modvirkes af fodbold, viste forskernes forsøg.

Derfor gik forskerholdet videre med projektet og har nu fået leveret en komplet løsning hvor trænere i fodboldklubber rundt om i Danmark udstyres med en Android tablet med en app lavet af Comet. I appen skal træneren følge retningslinjer for træningen og lave diverse øvelser og sende resultaterne ind til et webbaseret administrationsværktøj også leveret af Comet. Øvelserne som følges i appen er alle lavet af den dygtige Idrætsforsker Morten Zacho, som bl.a også er underviser på Forsvarsakademiet, Idrætsofficeruddannelsen. Ved at bruge strukturede øvelser styrkes de slutresultater som forskerne skal bruge til at evaluere på projektet - som altså i foråret 2015 rulles bredt ud til klubber i hele landet.

 
Testresultater Traeningsevalueringer Skader Fremmoede
 
 
 

Prostatakræft er kræft i blærehalskirtlen, der sidder lige under urinblæren hos mænd. Prostatakræft er den hyppigste kræftform hos mænd, og antallet af nye tilfælde har været stigende siden 1995. Omkring 4400 mænd får hvert år konstateret prostatakræft. Sygdommen forekommer kun sjældent hos mænd under 50 år.

Cometpeople ApS, Tel: +45 31 678 678, (cometpeople - cvr: DK-32783309)