Comet.dk - Thomas Cook AppStore

Hvordan styrer man mange hundrede iPads som flyver rundt i verden? Det var udfordringen da Comet lavede Thomas Cook AppStore og derved gav MDM-kontrol og App-distribution til Piloter og personale via en app og en avanceret web-backend.

eas_02eas_03eas_04eas_01eas_05

Da Thomas Cook UK og Scandinavia i 2010 var frontløbere på digitale hjælpeværktøjer var det kun kort tid efter at Apple i juni samme år havde frigivet den første iPad.

Meget hurtigt valgte selskabet at tænke digitaliseringstrategi, og heldigt var det da de Amerikanske luftfartsmyndigheder godkendte iPad til professionelt brug i luften. Så var der åbnet for muligheder som Thomas Cook meget hurtigt forfulgte. 

Comet var meget tidligt med i planerne. Vi var i forvejen på en opgave med opbygning af et komplekst auto-seater system som meget lettere ville placere gæster i de rette sæder.

Platformen var valgt, og Comet havde sat sig godt ind i de muligheder Apple gav for at kontrollere en iPad via et Enterpriseværktøj. Det var også klart for alle, at de funktioner som Thomas Cook ønskede i deres apps ikke var i offenlig interesse. Og derfor ikke var apps som findes i Apples Appstore. Derfor var Comet blandt de første virksomheder i Danmark som udviklede apps til brug alene for én virksomhed - i daglig tale - en Enterprise App.

Og da apps af den type ikke kan publiceres via Apples offentlige Appstore var det et krav at vi kunne distribuere via interne værktøjer. Og løsningen blev vores Enterprise Appstore. Teknisk set gav den via avanceret brugerstyring mulighed for 2 overordnede ting - MDM og MAM. 

MDM betyder "Mobile Device Management" og gør at Thomas Cook fra en web-backend har helt kontrol over selve iPad enheden, og kan låse, slette eller kontrollere funktioner. Et uvurderligt værktøj når mange enheder flyver og farer rundt i verden med piloter eller kabinepersonale. MAM betyder "Mobile Application Management" og er den funktion der gør at selskabet gennem bruger og gruppestyring kunne håndtere hvilket personale der har adgang til forskellige apps. Også en uvurderlig funktion når personale skal sikre kun at have det absolut nødvendige med sig i luften og på farten. 

I de efterfølgende år er der kommet et utal af løsninger som gør det samme, men vi er stolte af så tidligt i mobilalderen at have givet Thomas Cook et så effektivt værktøj at det stadig anvendes. 

Comet udvikler ikke længere på Enterprise AppStore, men er stadig gode til at lave Enterprise Apps og løsninger.

Ring til os for mere viden på 31 678 678 - eller skriv til os via kontaktformen nederst på siden.

Cometpeople ApS, Tel: +45 31 678 678, (cometpeople - cvr: DK-32783309)