Comet.dk - Thomas Cook Forms

En digital rapport er ikke bare en papirrapport med strøm til..! Det viste Thomas Cook Airlines godt da de i den tidlige mobilalder bad Comet lave deres rutiner digitale - der var millioner af kroner på spil..

tcas_01tcas_04tcas_03tcas_02tcas_05tcas_06

Hos Thomas Cook Airlines ved man at innovation af rutiner kan betyde forskelen på liv eller død. Ikke bare for mennesker, men for selskabet som optimeret aktør i en meget hård industri.

Først lavede Comet den platform som kunne styre og kontrollere alle piloter og kabinepersonales iPads - det hedder Thomas Cook AppStore. Med den app og webfunktion kunne selskabet have helt kontrol med brugere og apps - og vel at mærke apps lavet som Enterprise apps kun til brug for selskabet selv. Du kan finde link til løsningen nederst på siden. 

Dernæst lavede vi starten på den app som efterfølgende har fået et utal af varianter - den hedder Thomas Cook Docs. Med den app hjalp vi selskabet med at fjerne 76 kg manualer fra cockpittet - og 1,4 millioner A4 sider til opdatering af papirmanualer til piloter, kabinepersonale mm. Nå ja, og naturligvis betød det også at arbejdsgangen blev meget optimeret. Du kan finde link til løsningen nederst på siden.

Hos Thomas Cook var man klar over at optimeringen af deres operationelle rutiner kun lige var startet. Det blev startskudet til den største af alle apps - Thomas Cook Forms

Med Forms blev det muligt at lave opslag i deres vagtplan og derved vide hvem der lavede hvad på dagen. Med den information kunne en essentiel del af den digitale rapport være udfyldt før piloten eller kabinechefen startede med at rapportere. Før de digitale rapporter blev lavet i Forms var det helt naturligt at en Kabinerapport tog en uge at få gennem systemet - fra en fejl var rapporteret til den var løst. Og desværre gav mange faktorer også alt for mange fejl. Enten helt basale skrivefejl - eller endnu værre - fejlværdier når en pilot skrev rapport efter en tankning. Fejl kræver mange kræfter at finde og endnu flere at få rettet. Derfor var de inteligente digitale rapporter et helt nyt kapitel for Thomas Cook. Pludselig kunne de sikre at felter kun kunne indeholde eksakte værdier. For nogle rapporter gik fejlprocenten fra 15 til næsten nul ved overgangen fra analoge papirrapporter til Comets inteligente og dynamiske digitale rapporter. 

For Thomas Cook betød det muligheden for at gå et skridt videre. Det betød at de digitale rapporter ikke bare blev flade pdf-filer, men via Comets web- og serverintegration kunne vi sende rapporterne direkte til selskabets Microsoft Sharepoint og Datawarehouse. Med data vel placeret kunne Thomas Cook nu automatisere mange af det tidligere analoge arbejdsgange; og hvor en kabinerapport før var i proces en uge, så kan den nu afvikles og håndteres sikkert på en time.

Når en rapport lander i Sharepoint kan opgaverne automatisk oprettes til rette chef eller afdeling og ved afslutning rapportere tilbage til rapportgiveren. Og piloternes rapporter kan nu afkodes for fuel-tal og bygges om til en lovpligtig CO2-rapport til EU.

Vi tør ikke gætte på hvormange penge der er sparet ved overgangen til digitale rapporter hos Thomas Cook Airlines Scandinavia - men vi tør slet ikke gætte på hvad det ville koste at undvære dem.

Vil du også spare jeres virksomhed for penge og ærgelser? Så læs mere om vores app ProApp som sammenbygger alt det vi har gjort for Thomas Cook i årevis - og meget mere til.

Kontakt os for meget mere viden via vores kontaktformular - eller ring på 31 678 678

Cometpeople ApS, Tel: +45 31 678 678, (cometpeople - cvr: DK-32783309)